e
Banner

Etiketler: binali yıldırım



10 YILDA 140 MİLYAR DOLAR HARCANDI



Son 10 yılda ulaştırmaya 140 milyar liralık yatırım yaptıklarını açıklayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2013’ün dev projelerin yılı olacağını söylüyor. Özelikle Ankara-İstanbul YHT Hattı, asırlık rüya Marmaray’ın bu yıl hayata geçeceğini vurgulayan Bakan Yıldırım, İstanbul’a üçüncü havalimanı projesinde de son aşamaya gelindiğine dikkat çekiyor.




Yıldırım: Deniz ticaretini kontrol eden 30 ülke arasında 15. sıradayız


Yayın: 29-01-2013
Kategori: Denizyolu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Deniz Emniyeti ve Güvenliği Faaliyetleri Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin hep denizci ülke olarak bahsedildiğini, gerçekte bunun böyle olmadığını, denizci ülke denizci millet olmanın denize açıldığında belli olduğunu söyledi.




3. köprüde geçiş ücreti belli oldu


Yayın: 23-02-2013
Kategori: Ekonomi Gündemi

Yaklaşık 3 yıl sonra tamamlanması planlanan 3. Köprüde geçiş üzeretinin 3 dolar olacağını açıklayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında toplam uzunlukları 1.875 metre bir asma köprü, 19 bin metre olan 56 adet viyadük, 8 bin 500 metre olan 17 tünel yer aldığını belirtti.




Bakan Yıldırım’dan özelleştirme ve Haydarpaşa açıklaması



Bakan Binali Yıldırım köprü ve otoyolların özelleştirilmesi ile Haydarpaşa Garı’nın geleceği hakkında son noktayı koydu.




Hızlı trenin sonraki durağı: Erzincan


Yayın: 25-02-2013
Kategori: Demiryolu

Bakan Binali Yıldırım Erzincan-Sivas arasının 2013'te ihale edileceğini ve böylece hızlı trenin Erzincan'a da ulaşacağını açıkladı.





İpek ve Baharat yolunu tekrar ihya ediyoruz


Yayın: 25-02-2013
Kategori: Karayolu

İstanbul - İzmir arasını 3.5 saate indirecek otoyola bugüne kadar 476 milyon lira harcandığını belirten Yıldırım, “Bu projeyle İpek ve Baharat yolları ihya ediliyor” dedi.




DTD’den 'Kanun Tasarısı' bildirisi



Demiryolu Taşımacılığı Derneği (DTD), Türkiye Ulaştırma Sektöründe önemli bir değişimi başlatacak olan “Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleşmesi Hakkında Kanun Tasarısı” konusunda bir basın bildirisi yayınladı.




Avrupalı yatırımcıların yeni lojistik üssü Türkiye oluyor



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ortadoğu, Kafkaslar, Orta Asya gibi coğrafyalara yakınlığı, lojistikte doğal bir merkez olması, genç ve kalifiye iş gücüyle Türkiye’nin, lojistikte yabancı yatırımcılar açısından önemli fırsatlar sunduğunu ve cazip hale geldiğini söylüyor.




Bakan Yıldırım nasıl türkü söylüyor?


Yayın: 21-06-2013
Kategori: Dünyadan

Bakan Yıldırım'dan Uzun İnce Bir Yoldayım türküsü...




Ulaştırma yatırımları tam gaz:10 yılda 212,5 milyar TL



Ulaştırma sektörüne 10 yılda 212,5 milyar TL yatırım yapıldığını belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, karayolunda 297, demiryolunda 52, havayolunda 47, denizyolunda 49, haberleşmede 15 proje olmak üzere, toplam yatırım bedeli 184,5 milyar TL olan 460 ana ve 3 bin 898 de alt proje bulunduğunu söyledi. Yıldırım, bu projelerden 98,2 milyar TL’lik kısmının gerçekleştirildiğini, kalan 86 milyar TL’lik kısmını ise 6 yılda tamamlanacağını açıkladı.